Denna åt vi till efterrätt på nyår. Jag är inte så förtjust i cheesecake annars men denna gillade jag, men var nog för det inte var degestiv kex i botten.
Detta behöves till ca 12 bitar:
Detta behöves till ca 12 bitar:
Botten:
250 g double chocolate chip cookies
75 g rumsvarmt smör
Fyllning:
400 g crème chees (Philadelphia eller liknande färskost)
1 burk creme fraiche 34% fett
½ dl starkt ljummet kaffe
200 g mörk choklad
2 ägg
¾ dl strösocker:
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Botten = Klä botten av en form med löstagbar kant ca 22 cm i diametern med bakplåtspapper. Smör formens kant.
- Kör kakorna till smulor i en matberedare. Tillsätt smöret och kör snabbt ihop till en del. Tryck ut smulorna tunt i formen och ordentligt på kanterna. Låt stå kallt i kylen medan man förbereder fyllningen.
- Fyllningen = Rör creme fraiche och creme cheese smidigt tillsammans. Rör ner kaffet lite i taget i färskostblandningen.
- Bryt chokade i mindre bitar, smält den försiktigt i mikron eller över vattenbad och rör ner i färskostblandningen.
- Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och blanda ner lite i taget i smeten. Rör ihop till en jämn smet och häll den i formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Cheesecaken ska vara lite lös i mitten när den kommer ut ur ugnen, men stelnar sedan i kylen. Låt svalna och förvara den sedan inplastad i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar