måndag 18 juli 2011

Tigerkaka

Detta behöves:

175 g matfett
3 1/3 dl socker
3 ägg
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao

Gör så här:



  • Rör matfett och socker poröst, Tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. 
  • Tillsätt grädden. Häll hälften av smeten i en annan bunke. Blanda vaniljsocker i den ena och kakao i den andra. 
  • Häll hälften av den ljusa smeten i en smord och brödad form, en form som är 2 liter. Häll på den mörka smeten och till sist resten av den ljusa.
  • Dra med en gaffel i smeten på kakan, så kakan blir marmorerad. Grädda i 175 grader ca 50 minuter. Låt kaka svalna i formen i 10 minuter innan den stjälps upp. 

Har aldrig gjort tigerkaka innan, så jag hoppas den går att äta :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar