fredag 22 juli 2011

Pizzabullar, 3 olika fyllningar.

Detta behöves till ca 24 st:
50 g jäst
50 smör eller olivolja
5 dl mjölk
1 tsk salt
13 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Pizzasås:
1 1/2 dl ketchup
1 1/2 dl chilisås
1 1/2 dl tomatpure
3 msk pizzakrydda
salt

Fyllning 1:
200 g rökt skinka
200 g riven ost



Fyllning 2:
Salami
300 g fetaost


Fyllning 3:
2 paket bacon
soltorkade tomater


Gör så här:

  • Finfördela jäsetn i en bunke. Smält smör, tillsätt mjölk och värm till 37 grader. Häll det över jästen och rör tills den löst sig. Blanda i saltet. 
  • Mät upp mjölet och blanda med bakpulver. Tillsätt det och arbeta degen smidig. Låt jäsa 30 minuter under bakduk.
  • Rör ihop allt till pizzasåsen. 
  • Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp och arbeta degen en stund på mjölat bakpord. Dela daegn i 2 delar och kavla u degen till två rektanglar ca 45*25. Lägg på pizzasås och den fyllningen man vill ha (en sats fyllning och en sats sås, ska räcka till båda delarna deg)
  • Rulla försiktigt ihop från långsida och skär i bitar. Lägg dem i bullformar och låt jäsa under bakduk 15 minuter. 
  • Pensla med ägg och strö över oregano. grädda i 12-15 minuter, de ska ha fin färg när de är klara.
Servera dem gärna ljumma eller ta med som piccnic mat.
Förvara i frys eller kyl om de intre ska ätas direkt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar