40 vitlöksklyftor
2 dl vatten
1/2 tsk salt
1/2 dl vitvinsvinäger
Marinad:
2 msk balsamvinäger
1 msk honung
1 msk tomatpuré
1/2 tsk chilipulver
1/2 tsk curry
1/2 tsk salt
1 dl olja.
Gör så här:
- Skala vitlöksklyftorna med en lite vass kniv. koka upp vatten, vinäger och salt i en traktörpanna. Lägg i vitlöken och låt dem koka kraftigt under locka i ca 2 minuter. lägg dem i en sil att rinna av väl och packa dem i en eller flera glasburkar medan de är varma.
- Blanda balsamvinäger, honung och tomatpuré. Det går lättast om man värmer blandningen några sekunder i mikron eller i en kastrull. smaksätt med salt och kryddor. vispa ner oljan i blandningen. det blir perfekt blandat om man använder en mixer.
- häll marinaden över vitlöken. förslut burkarna väl. Vänd och skaka burken väl så att kryddor och vitlök blandas noga.
Förvara i kylen. Hållbarhet flera veckor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar