fredag 29 april 2011

Efterrätten i lördags mjölkchokladmousse med kola.

Denna var jag sugen på att testa för det låter gott, den var god. Det som är svårt är när man aldrig har testat att gjort den hur stor portion man ska göra. Jag körde den i martini glas, men skulle gjort det lite mindre vart lite för mycket, men gott.

Till 4 port:

kola:

1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 1/2 dl vispgrädde
2 tsk kakao

Moussen:

150 g mjölkchoklad
2 dl vispgrädde
2 äggulor

Gör så här:

  • blanda ingredienserna till kolan i en kastrull. Koka sakta i 10-15 minuter. 
  • Häll upp ett par cm i portionsglas eller skålar. Låt stelna i kylen i 2 timmar. 
  • Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Vispa grädden hårt. Rör ner äggulorna i smeten. 
  • Rör till sist i chokladen. Låt moussen stelna något i kylen 1 timme innan det spritsar den ovanpå kolasmeten. 
Egentligen skulle man toppa med rostad mandelflarn, men jag tyckte det passade bättre med choklad. 



Lycka till och smaklig måltid. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar