tisdag 22 februari 2011

Nyårs fläskfilén.

Har fått lite önskemål att lägga upp maten från nyårafton.
Vi åt då till varmrätt.
Fläskfilé med bacon, en god sås, ungstek delikatespotatis med tillbehör.

Till Fläskfilén behöves:


1 fläskfilé
1 paket bacon
1 burk cremé fraiche med valfri smak (jag kör på arlas franska örter)
soja
svartpeppar
smör

Gör så här:


- Putsa filén, marinera den sen i soja och svartpeppar. Lägg den sedan i en smord form.
- Ställ in i ugnen på 200 grader i 20-30 minuter.
- Snurra sedan baconet runt filén, jag brukar även hälla på lite smör runt om filén i formen. Ställ in i ugnen i 30 minuter.
- Häll sedan i créme fraichen runt filén och ställ in i ugnen på 175 grader i 10 minuter.
- Ta sedan upp filén och skär upp i bitar i lagom storlek.
- vispa sedan i formen ihop fraichen så det blir en sås.

Sen kan man välja lite själv vad man vill ha för tillbehör.
Jag körde delikatesspotatis i ugnen på ca 200 grader, med olja och kryddor.
Sen hade vi som tillbehör marinerade vitlöksklyftor, fetaost och sallad.



Bilden är lånad från Malin, han inte fått maten, var så inne i allt annat. Men det godaste på tallriken är såsen, sjukt god är den.

Smaklig måltid!!!





1 kommentar: