fredag 25 februari 2011

Fredagsmys = tacopaj.

I dag blev det tacopaj till middag, enkel mat som är gott men går fort att göra.


Detta behöves till typ 4-6 port: 

Ca 600 g nötfärs
3 tomater 
2 tacokrydda
3 msk majonäs 
2 dl creme fraiche 
300 g riven ost 
1 gul lök 

Degen:

4 dl mjöl
50 g smält smör 
1 1/2 dl mjölk 
2 tsk bakpulver 

Gör så här:

  • Blanda ihop allt till degen. Sen kavlar jag ut degen ( i receptet står det platta ut i formen), men smidigare att kavla och sen lägga i formen och skär bort där det är för mycket deg. Formen ska vara en med löstagbar botten. 
  • Bryn nötfärsen med lök, häll i tacokryddan när färsen är bryn. 
  • häll sedan färsen i formen. 
  • Blanda ihop cremé fraiche, majonäs och tärnad tomat, häll över det över färsen, sen avsluta med riven ost. 
  • Ställ i ugnen på 225-250 grader i ca 15 minuter. 
Servera med valfritt tillugg. 
Vi hade sallad, salsa sås, cremé fraiche, och chips. Brukar ha gucamole med men glömde att köpa det. 




Smaklig måltid. 

1 kommentar: