Börjar med att skriva mmmmm.
Efterrätten till nyår. mmm så gott en ny favorit och enkel att göra och man kan göra den dagen innan.
Detta behöves till 8-10 per:
2 marängbottnar
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
1 burk nutella 400 gram
Gör så här:
- Separera gulor från vitor, viktigt att skål och visp till vitorna är torra och rena.
- Vispa vitrona till ett fast skum med 1 msk socker.
- Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker och vispa grädden för sig.
- Lägg en marängbotten i en form med avtagbar botten. Krossa den andra marängen.
- Vänd försiktigt ihop äggvisp, grädde, vitorna och den krossade marängen. Ringa ner nutella, man kan värma i micron lite så blir den mer rinnig. Rör ihop försikigt.
- Fyll upp smeten i formen över den hela marängbotten.
- Frys tårtar i minst 4 timmar, gärna över natten. Severa med färska jordgubbar till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar