lördag 3 januari 2015

Nutellasemifreddo

Börjar med att skriva mmmmm. 
Efterrätten till nyår. mmm så gott en ny favorit och enkel att göra och man kan göra den dagen innan. 

Detta behöves till 8-10 per: 
2 marängbottnar 
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde 
1 burk nutella 400 gram 

Gör så här:
  • Separera gulor från vitor, viktigt att skål och visp till vitorna är torra och rena. 
  • Vispa vitrona till ett fast skum med 1 msk socker. 
  • Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker och vispa grädden för sig. 
  • Lägg en marängbotten i en form med avtagbar botten. Krossa den andra marängen. 
  • Vänd försiktigt ihop äggvisp, grädde, vitorna och den krossade marängen. Ringa ner nutella, man kan värma i micron lite så blir den mer rinnig. Rör ihop försikigt. 
  • Fyll upp smeten i formen över den hela marängbotten. 
  • Frys tårtar i minst 4 timmar, gärna över natten. Severa med färska jordgubbar till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar