Receptet kommer från Per Mobers kokbok husmanskost.
Detta behöves till 4 port:
500 g nötfärs
1/2 dl ströbröd
2 dl mjölk eller grädde
1 liten gul lök
1 msk smör
1 ägg
1-1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 paket bacon
4 stora tomater
1 rödlök
Gör så här:
- Värm ugnen till 175 grader.
- Låt ströbröd svälla i mjölken i 10 minuter.
- Skala och finhacka den gula löken. Stek den mjuk i smör tills den fått lite färg. Låt svalna, Blanda färsen med ströbrödsblandningen, ägg, lök, salt och peppar. Arbeta den väl.
- Forma färsen till en avlång limpa. Täck den med baconskivor, lägg den i en stod smord ugnsform.
- Halvera tomaterna och lägg dem runt om köttfärslimpan. Skala och strimla rödlöken. Lägg strimlorna på tomaterna och salta och peppra.
- Sätt in formen i ugnen och stek i 45-60 minuter.
- Servera köttfärslimpa med tomaterna och kokt potatis eller potatismos.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar