onsdag 21 augusti 2013

Köttfärslimpa med ugnsstekta tomater

Receptet kommer från Per Mobers kokbok husmanskost. 

Detta behöves till 4 port:
500 g nötfärs 
1/2 dl ströbröd 
2 dl mjölk eller grädde 
1 liten gul lök 
1 msk smör 
1 ägg
1-1 1/2 tsk salt 
2 krm peppar 
1 paket bacon 
4 stora tomater 
1 rödlök 


Gör så här:
  • Värm ugnen till 175 grader. 
  • Låt ströbröd svälla i mjölken i 10 minuter. 
  • Skala och finhacka den gula löken. Stek den mjuk i smör tills den fått lite färg. Låt svalna, Blanda färsen med ströbrödsblandningen, ägg, lök, salt och peppar. Arbeta den väl. 
  • Forma färsen till en avlång limpa. Täck den med baconskivor, lägg den i en stod smord ugnsform. 
  • Halvera tomaterna och lägg dem runt om köttfärslimpan. Skala och strimla rödlöken. Lägg strimlorna på tomaterna och salta och peppra. 
  • Sätt in formen i ugnen och stek i 45-60 minuter. 
  • Servera köttfärslimpa med tomaterna och kokt potatis eller potatismos. 
Gott med denna gräddsås


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar