Detta behöves till 10-12 bitar:
3 ägg
150 g smör eller margarin
2 dl socker
7 dl kokosflingor
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Chokladkrämen:
250 g choklad, använd det du gillar bäst, ljus eller mörk eller blanda.
1 dl vispgrädde
75 g smör eller margarin
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader .
- Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt sedan alla torra ingredienserna och ha till sist i smöret.
- Kläm fast ett bakplåtspappaer i botten på en springform, häll i smeten och jämna till så kakan blir jämntjock.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-35 minuter. Låt kakan svalna helt.
- Chokladkrämen: Finhacka chokladen och lägg i en skål.
- Smält smöret, tillsätt grädden och låt blandningen bli så varm att den nästan sjuder.
- Häll sedan den varma gräddblandningen över chokladen lite i taget och rör tills alla choklad har smält och du har en jämn smet.
- Häll krämen över kakan i formen, jämna till och ställ svalt tills krämen har stelnat. Skär i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar