fredag 3 augusti 2012

Chokladtårta med kokosbotten.

Denna gjorde jag när mamma fyllde år har glömt att lägg upp den. Glömde även ta en bild på den, men det var riktigt god.

Detta behöves till 10-12 bitar:
3 ägg
150 g smör eller margarin
2 dl socker
7 dl kokosflingor
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Chokladkrämen:
250 g choklad, använd det du gillar bäst, ljus eller mörk eller blanda.
1 dl vispgrädde
75 g smör eller margarin

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175 grader . 
  • Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt sedan alla torra ingredienserna och ha till sist i smöret. 
  • Kläm fast ett bakplåtspappaer i botten på en springform, häll i smeten och jämna till så kakan blir jämntjock. 
  • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-35 minuter. Låt kakan svalna helt. 
  • Chokladkrämen: Finhacka chokladen och lägg i en skål. 
  • Smält smöret, tillsätt grädden och låt blandningen bli så varm att den nästan sjuder. 
  • Häll sedan den varma gräddblandningen över chokladen lite i taget och rör tills alla choklad har smält och du har en jämn smet. 
  • Häll krämen över kakan i formen, jämna till och ställ svalt tills krämen har stelnat. Skär i bitar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar