fredag 27 juli 2012

Fetaost gratinerad fläskfilé

Denna rätt tyckte jag och familjen var väldigt god. Ser inte så roligt ut pga såsen är så ljus men testa så blir ni inte besvikna. 

Detta behöves till 4 port:

1 st fläskfilé 
salt 
svartpeppae 
kryddor efter smak och behag. 

Såsen:

150 g fetaost 
2 dl creme fraiche 
2 st vitlöksklyfotr 
salt 
svartpeppar. 

Gör så här:
  • Sätt ugnen på 200 grader. 
  • Putsa filen från senor och fett. Skär filén i 1-2 cm stora skivor och krydda med valfri kryddor samt salt och peppar. 
  • Bryn köttet runt om i smör eller olja i en stekpanna. Lägg över det i en ugnssäker form. 
  • Mosa fetaosten och blanda med creme fraiche, vitlök, salt och peppar. Häll över köttet. 
  • Gratinera i mitten av ugnen i 10-15 minuter eller tills köttet är genomstekt. 
Jag serverade med ungstaktpotatis och Rödbetor med fetaost.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar