måndag 4 juni 2012

Salta bullar med fetaost och örter.

Dessa bullar blev rikigt goda. Men inte så fina. Är lite lat i köket ibland. Stod att man skulle dela degen i 2 delar och sen baka ur, men jag tog allt på en gång = gick inte rulla ihop, så nästa gången ska jag dela degen i 2.

Detta behöves till 40 små bullar:
25 g jäst
4 1/2 dl vatten 
2 msk honung 
1/2 dl olivolja 
2 dl grahamsmjöl 
6-7 dl vetemjöl 
1 msk salt 

Fyllningen:
2-3 rosmarinkvistar 
2-3 oreganokvistar 
1/2 knippe gräslök 
200 g fetaost 
150 g kärnfria svarta oliver 
3 vitlöksklyftor 
1 1/2 dl olivolja 
salt och svartpeppar

Gör så här:
  • Smula jästen i kallt vatten. Tillsätt honung och olivolja. Blanda i grahamsmjöl och 5 dl av vetemjölet och arbeta ihop till en smidig deg. 
  • Tillsätt saltet och arebta snabbt in det i degen. Låt jäsa i ca 1 timme. 
  • Gör fyllningen. Plocka örtbladen från kvistarna. Finhacka bladen tillsammans med gräslöken. 
  • Smula fetaosten. Hacka oliverna och skala och riv vitlöken. 
  • Blanda alltsammans med olivilja, salt och peppar. 
  • Värm ugnen till 200 grader. Ta up degen och knåda dem smidig med resterande mjöl. 
  • Skär degen i 4 bitar och kava ut dem till ca 1 cm tjocka plattor. 
  • Fördela fyllningen på plattorna och rulla ihop. 
  • Skär varje rulle i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg bitarna på smord plåt och pensla dem med lite vatten. Låt jäsa i ca 1 timme. 
  • Grädda bullarna i 10 minuter eller tills de har fått fin färg.
  • Låt svalna.


1 kommentar: