Dessa bullar blev rikigt goda. Men inte så fina. Är lite lat i köket ibland. Stod att man skulle dela degen i 2 delar och sen baka ur, men jag tog allt på en gång = gick inte rulla ihop, så nästa gången ska jag dela degen i 2.
Detta behöves till 40 små bullar:
25 g jäst
4 1/2 dl vatten
2 msk honung
1/2 dl olivolja
2 dl grahamsmjöl
6-7 dl vetemjöl
1 msk salt
Fyllningen:
2-3 rosmarinkvistar
2-3 oreganokvistar
1/2 knippe gräslök
200 g fetaost
150 g kärnfria svarta oliver
3 vitlöksklyftor
1 1/2 dl olivolja
salt och svartpeppar
Gör så här:
- Smula jästen i kallt vatten. Tillsätt honung och olivolja. Blanda i grahamsmjöl och 5 dl av vetemjölet och arbeta ihop till en smidig deg.
- Tillsätt saltet och arebta snabbt in det i degen. Låt jäsa i ca 1 timme.
- Gör fyllningen. Plocka örtbladen från kvistarna. Finhacka bladen tillsammans med gräslöken.
- Smula fetaosten. Hacka oliverna och skala och riv vitlöken.
- Blanda alltsammans med olivilja, salt och peppar.
- Värm ugnen till 200 grader. Ta up degen och knåda dem smidig med resterande mjöl.
- Skär degen i 4 bitar och kava ut dem till ca 1 cm tjocka plattor.
- Fördela fyllningen på plattorna och rulla ihop.
- Skär varje rulle i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg bitarna på smord plåt och pensla dem med lite vatten. Låt jäsa i ca 1 timme.
- Grädda bullarna i 10 minuter eller tills de har fått fin färg.
- Låt svalna.
De där var riktigt goda! Mums :D
SvaraRadera