1 rund tredelad smörgåstårtabotten 22 cm i diam
Fyllning:
2 burkar salladskrabba á 170 g (vill man inte ha krabba ta kräftstjärtar)
1 dl kesella 10 %
200 g färskost
1/2 dl chilisås
1 msk dijonsenap
2 msk hackad gräslök
1/2 dl hackad dill
3 hårdkokta ägg
salt, peppar
Garnering:
1 dl kesella 10%
1 dl creme fraiche
salladsblad
170 g kräftstjärtar
3 hårdkokta ägg
citron
dill
Gör så här:
- Låt krabban rinna av väl. Blanda kesella, färskost, senap, chilisås, gräslök och dill.
- Skala och hacka äggen. Vänd ner i smeten tillsammans med krabban. Smaka av med salt och peppar.
- Bred ut den mesta av fyllningen på bottnarna och lägg i hop tårtan. Bred resetn ovanpå. Hit brukar jag göra dagen innan, sen ställer kallt i kylen.
- Rör ihop kesella och creme fraiche till garneringen.
- Bred rund kanterna. Tryck salladsblad runtom och garnerna med kräftstjärtar, äggklyftor, sallad, citron och dill.
Smaklig måltid.
Lite tips:
- När jag gör fyllningen brukar jag ibland göra lite mer, så det inte blir för torrt.
- När jag ska lägga på fyllningarna brukar jag dela upp det i olika skålar så det blir lika mycket mellan varje lager.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar