onsdag 1 februari 2012

Chiliglaserad kyckling med rostade rotfrukter och fetaostkräm.

Detta behöves till 4 port:
4 kycklinfileer 
300 g palsternackor i bitar/stavar 
300 g morötter i bitar/stavar 
300 g potatis i bitar/stavar.
1 röd lök i klyftor
250 g körsbärstomater 
1/2 tsk olja 
flingsalt och peppar 

Marinad:
1 msk rapsolja 
2 msk sweet chilisås 
2 msk soja 
1 msk finriven ingefära 

Fetaoströra:
150 g fetaost 10% 
4 dl matyoghurt 
2 msk hackad färsk timjan 
vitlökssalt 
vitlökspeppar

Gör så här:
  • Sätt ugnen på 200 grader. 
  • Blanda alla ingredienser till marinaden och pensla kycklingfileerna runt om. 
  • Lägg fileerna i en smord form och rotfrukter, potatis och lök runt om. Krydda. 
  • Baka mitt i ugnen 30-45 minuter, tills det är klart. Vänd runt efter halva tiden. 
  • Lägg ner tomaterna när 5 minuter av tiden återstår. 
  • Mixa fetaost med yoghurt, timjan och kryddor till en slät röra. 
  • Skiva kycklingen och servera på en bädd av grönsaker. Toppa med fetaröra. 
Om man äter viktväktar mat så är detta allt 40 points = 10 per portion. Vill man ha billigare poäng, strunta i fetaost röran för den är nästan halva poängen.

Detta var gott men att jag glömde tomaterna och salladen. Men gick ner ändå. 




Smaklig måltid. 

1 kommentar: