Jag gjorde en större portion nu så man kunde få lite matlådor. Men vill ni göra mindre är det ju bara att halvera.
Detta behöves till 6-8 port.
800 g nötfärs
6 msk ströbröd
1 1/2 msk potatismjöl
3 dl mjölk eller vatten
2 tsk salt
2ägg
svartpeppar eller vitpeppar
2 tsk oregano
800 g potatis
3 gula lökar
4 morötter
5 dl buljong, tärning
3 msk smält smör
2 msk soja
persilja
Gör så här:
- Blanda ströbröd, potatismjöl och mjölk eller vatten. Låt det svälla minst 10 minuter.
- Lägg i färs och salt och blanda väl. Rör sedan ner ägg och peppar och oregano. Blanda samman.
- Lägg färsen på ett stort ugnssäkert fat. Forma den till en knubbig limpa.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Skala potatis, lök och morötter. Skär potatisen och lök i klyftor, morötterna i tunna skivor.
- Koka lök och morötter i buljongen ca 5 minuter. Spara buljongen.
- Lägg potatis, lök och morötter runt färsen. Pensla allt ned fett och soja.
- Sätt in fatet i ugnen, minska värmen till 175 grader och stek ca 1 timme. Ös med buljongen efter halva tiden, ca 2-3 dl av buljongen.
- Klipp över persilja och servera från fatet.
Om man räknar points. Denna mat skulle räcka till 8 portioner. Så varje rätt blir 9 points. Vill man ha mindre poäng i så tar man vatten i stället för lättmjölk, tar mindre smör och penslar med och man kan endast ta ett ägg. Men godast är att göra som det står i receptet. å 9 points är lagom för en middag.
Smaklig måltid.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar