fredag 9 december 2011

Panang kyckling

Gjorde ju för ett par veckor sen panang pork (fläskfile) testade att göra det med kyckling i veckan. Älskar vekligen såsen som blir, lite lagom stark. Men jag tycket nog det blev godar med fläskfile, men gott med kyckling me. 

Detta behöves till 4 port:
3 st kycklingfiler
2 st burkar kokosmjölk
1 msk fisksås
1-2 msk röd chilipasta (jag tog 1 msk)
Limblad (hade ingen hemma)

Gör så här:
  • Skär kycklingen i bitar.
  • Ta fram en panna, häll i olja och värm på, tillsätt den röda pastan. 
  • Häll i lite kokosmjölk, koka ner mjölken till "olja" och tillsätt mer kokosmjölk, gör så tills alla kokosmjölk är i pannan. 
  • Häll i fisksås
  • Lägg i den kycklingen i panangen och låt koka några minuter, tills kycklingen är helt klar.
Servera med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar