Detta behöves till 6 port:
1 gul lök
2 skivor vitt bröd utan kanter
1 dl mjölk
1 ägg
400 g köttfärs
2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
2 msk smör
250 g chorizokorv.
Tomatsalsa:
1 gul lök
1 msk olivolja
500-800 (ror på hur mycket sås man vill ha) g krossad tomater
1 röd paprika
½ röd spansk peppar
1 tsk salt
1 tsk strösocker
Gör så här:
- skala och finhacka löken. Lägg 1 lök, bröd, mjölk och ägg I en bunke och låt svälla I 5 minuter. Tillsätt färsen och arbeta ihop. Salta och peppra.
- Ta olja på händerna och forma små runda köttbullar. Lägg dem på ett smörpapper.
- Hetta upp en stekpanna och lägg I lite smör. Låt smöret bli gyllenbrunt innan några köttbullar läggs I.
- Skaka pannan så att köttbullarna trillar runt och stek ca 5 minuter totalt. Rengör stekpannan innan nästa omgång köttbullar steks. Tillsätt skivad chorizo och låt den steka med en stund.
- Salsa: Skala och grovhacka löken och fräs den I en gryta med olja. Tillsätt krossade tomater, grovhackad paprika, finhackad spansk peppar, salt och socker. Koka salsan ca 20 min. Smaka av.
- Lägg ner köttbullarna och chorizon I salsan och servera I en skål.
Smaklig måltid.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar