Detta behöves till 4-6 port:
800 g nötfärs eller lammfärs (jag körde nötfärs)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1/2 dl färsk koriander
1/2 dl bladpersilja
5 myntablad
2 ägg
1 msk paprikapulver
1 msk spiskummin
1 tsk sambal oelek
salt efter smak
Gör så här:
- Lägg färsen i en bunke.
- Skala och dela löken och vitlöken i mindre bitar. Mixa dem i matberedaren tillsammans med koriandern, bladpersilja, och myntan. Eller finhacka alltsammans för hand.
- Lägg det mixade i en bunke med färsen. Tillsätt äggen, alla kryddorna och saltet och blanda till en smidig färs.
- Blöt händerna och forma färsen till små korvar.
- Antingen trär man på dem på spett och grillar dem. Jag stekte dem först en stund och sen körde dem en stund i ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar