lördag 24 september 2011

Thailänsk potatis och kyckling gryta.

Detta behöves till ca 3-4 port:


500-600 g kycklingfilé
800 g potatis, tärnad
olja
1-3 msk röd thai currypasta (jag använder 1 msk)
2 gula lökar, hackade
2 burkar kokosmjölk
2 dl vatten

Gör så här:

  • Skär kycklingen i små kuber. Hetta upp olja i en kastrull.
  • Stek currypastan tillsammans med löken ca 1 minut. 
  • Häll i kokosmjölken och vattnet. 
  • Tillsätt kycklingen och potatisen. Låt det koka sakta ca 25 minuter tills potatisen känns klar och kycklingen mör. 
Jag äter endast denna, man kan ha bröd till. Som vanligt är det svårt att fota mat så det ser gott ut och denna gång skärde sig maten så det ser ju inte så trevligt ut men det var gott. 



Smaklig måltid. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar