Men jag hittade ett recept som jag ville testa och det var gott, resten av familjen älskar det.
Detta behöves till 4 port:
500 g nötfärs
1 gul lök
1/2 dl ströbröd
1 ägg
1 dl grädde
2 tsk salt
3 krm vitpeppar
1 vitlöksklyfta
Sås:
2 dl ljus lager öl
2 msk senap
4 dl grädde
Gör så här:
- Skala och hacka löken och blanda sedan med grädde, ströbröd, salt, vitpeppar, ägg och en pressad vitlöks klyfta och mixa slätt med en stavmixer/mixer/hushållsassistent
- Blanda lökmixen med nötfärs till en jämn smet.
- Rulla små bollar av färsen och stek dem i en stekpanna med smör. När köttbullarna är stekta lägg över dem på ett fatt.
- Slå i ölen i stekpannan och reducera ner till hälften. Rör ner senap och grädde och låt koka ihop 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Om man tycker såsen är för lös ta i lite maizena, men ytterst lite.
- Lägg sedan tillbaka köttbullarna på stekpannan med såsen.
Servera med kokt potatis, lingonsylt, och inlagd gurka.
Bilden är inte bra, lyckades inte ta ett bra kort, men man ser lite fast det inte ser så aptitligt ut.
Smaklig måltid.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar