tisdag 5 juli 2011

Thaibullar i kokosmjölk.

Detta behöves till 4-6 port:

600 g nötfärs
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
3 morötter
100 g glasnudlar
2 msk rapsolja
1 burk thai red curry grytbas mrs cheng´s
1 dl vatten
1 påse bladspenat
1 lime
(om man vill ha mer sås, brukar jag häll på lite med koksmjölk)

Gör så här:

  • Blanda färs, salt och peppar. Rulla till köttbullar, välj själva hur stor och hur många man vill göra.
  • Skala och skär morötterna i mindre bitar.
  • Koka glasnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
  • stek bullarna tills de får fin färg. tillsätt morot och stek ytterligara 1 minut.
  • Häll på grytbas och vatten. Låt puttra ca 5 minuter.
  • Vänd i spenaten pch severa genas med ris och en limeklyfta.
För att variera lite mer, så kan man även ha i lite potatis i grytan.

Smaklig måltid. 
Det ser inte så gott ut på bild, svårt att få till, men gott är det. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar