2 bröd:
50 g färsk jäst
5 dl ljummet vatten
2 tsk honung
2 tsk ljus sirap
1 dl olivolja
1 1/2 msk flingsalt
2 dl durumvetemjöl
10-11 dl vetemjöl special.
smör och sesamfrön eller vallmofrö till brödformarna.
Gör så här:
- smula sönder jästen i en bunke och tillsätt vatten, honung, sirap, olivolja och flingsalt.
- tillsätt mjöl tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk.
- jäs i bunken under bakduk till dubbel storlek i ca 40 minuter.
- smörja och bröa 2 brödformar med sesamfrön eller vallmofrö.
- dela degen i 2 delar, knåda lite och rulla ut till 2 limpor och lägg i de smorda formarna.
- sätt ugnen på 200 grader.
- låt bröden jsa i formarna under bakduk till dubbel storlek i ca 30 minuter.
- pensla limporna med lite vatten, strö över flingsalt och gör ett snitt på längden.
- grädda genats i mitten av ugnen i 25-30 minuter och låt bröden svalna på ett brödgaller.
Gott att som det är men går även att rosta.
Lycka till!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar